Pirmšķirīgs mājas siers, pagatavots no piena: vārām 15 minūtes un pievienojam raugu. Gardums gatavs jau nākamajā rītā!

Lai mājās pagatavotu neticami gardu sieru, nepieciešams tikai parasts veikalā nopērkams piens. Gatavošanas process aizņem vien 15 minūtes.

Pēc tam siera sagatavi atstājam uz nakti, un siers būs gatavs jau nākamajā rītā. Uz katriem pieciem litriem piena vajadzēs trīs tējkarotes svaiga rauga.

Garšvielas nepievienosim, tāpēc sieram būs mērena garša, ideāli piemērota rīta maltītei.

Gatavošanas gaita ir diezgan vienkārša. Pienu ielejam katliņā, uzliekam uz uguns un vārām 15 minūtes. Tad pienu salejam sterilizētās burkās.

Nākamajā posmā ir svarīgi, lai piena temperatūra burkās būtu aptuveni 45 grādi. Lai precīzi izmērītu temperatūru, izmantojam virtuves termometru.

Atsevišķā traukā ielejam nedaudz silta piena no burkām sajaucam ar raugu. Kad raugs ir izšķīdis, vienmērīgi sadalām maisījumu pa burkām.

Pēc tam katru burku pārklājam ar papīra dvieli un uzliekam virsū vāku, neaizskrūvējot to. Atstājam uz nakti, un siers no rīta būs gatavs.

Lai mājas siera garšu dažādotu, var pievienot dažādas garšvielas, kamēr piens vārās.

Ja esi siera cienītājs, tev noteikti noderēs šī recepte! Laipni lūgts padalīties ar šo recepti sociālajos tīklos!

 

Leave a Comment